Acasă Suferi de balonări? Află cum scapi de ele!

Suferi de balonări? Află cum scapi de ele!

Neplăcuta senzație de balonare este o problemă pe cât de frecventă, pe atât de chinuitoare. Îți simți corpul greoi, parcă nici nu ai energie, nu știi cum și ce să mai mănânci ca să nu te balonezi… Ca să nu mai spunem că abdomenul e umflat și inestetic… Îți sună cunoscut? Poți combate sau chiar rezolva această problemă de multe ori doar prin câteva modificări simple de dietă și stil de viață.

În plus, o cură de ColonHelp Probiotic Forte te poate ajuta atât împotriva balonărilor, cât și pentru reglarea altor tulburări digestive.

Suferi de balonări? Contează foarte mult ce mănânci…

Unele alimente pot provoca gaze, balonări și crampe, pe când altele nu. Trebuie să verifici dacă și care anume alimente au un astfel de efect în cazul tău:

– leguminoasele (fasole, soia, lintea etc.) conțin oligozaharide care trebuie procesate de bacteriile intestinale. Dacă flora intestinală nu funcționează în mod optim, digestia acestor legume va genera mai multe gaze.
– cruciferele (varza, varza de Bruxelles, conopida).
– îndulcitorii, precum sorbitolul și fructoza.
– lactatele (la persoanele care au intoleranță la lactoză).
– alimentele amidonoase (paste, orez, cartofi) reîncălzite.
– cerealele integrale – deși foarte sănătoase datorită conținutului mare de fibre, poate fi nevoie să introduci treptat aceste alimente în dieta ta și să consumi o cantitate suficientă de lichide, pentru „a pune în mișcare” fibrele prin intestine.

Știai că antibioticele sunt o cauză frecventă a balonărilor? Explicația constă în faptul că ele distrug atât bacteriile patogene, cât și flora intestinală benefică, cea care în mod normal reglează multe procese digestive, inclusiv producția de gaze. Este doar unul din motivele pentru care oricând faci un tratament cu antibiotice este important să consumi și un supliment cu probiotice (la câteva ore după administrarea antibioticelor).

…dar și cum mănânci!

Iată câteva sfaturi foarte simple, dar eficiente pentru evitarea sau cel puțin diminuarea substanțială a balonărilor:

• Consumă o cantitate mai mică de hrană la fiecare masă, mai puține alimente grase și greu de digerat (de exemplu, proteinele și carbohidrații sunt mai greu de digerat, deci rămân mai mult timp în tractul digestiv, ceea ce favorizează producerea de gaze).
• Mănâncă mai încet. Nu uita că digestia începe încă din gură! Ajută-ți stomacul și intestinele să proceseze mai ușor alimentele prin mestecarea lentă și temeinică a alimentelor. În plus vor putea fi extrase mai eficient substanțele nutritive în timpul digestiei.

Obiceiuri care favorizează balonările

Există și obiceiuri care favorizează balonările, deoarece presupun ingerarea unei cantități mai mari de aer:

• vorbitul în timpul mesei
• băutul frecvent cu paiul
• guma de mestecat (cu atât mai mult cele „fără zahăr”, din cauza îndulcitorilor artificiali conținuți)
• bomboanele tari (dropsurile)
• fumatul.

Alte cauze ale balonării

Balonările și crampele abdominale pot fi și o consecință a unor afecțiuni precum:

Constipația – atunci când materiile fecale nu sunt eliminate la timp, ci stagnează în intestin, nici gazele rezultate în urma accentuării proceselor de fermentație nu pot fi eliminate. Încărcarea intestinului plus acumularea acestor gaze are ca rezultat deranjanta și inestetica balonare. ColonHelp Probiotic Forte reglează în mod eficient și neagresiv atât digestia, cât și tranzitul intestinal, contribuind la consistența optimă și evacuarea regulată a materiilor fecale. Dacă digestia și tranzitul intestinal funcționează bine, dispar și balonările.

Sindromul colonului iritabil – balonările sunt unul dintre simptomele acestui sindrom. S-a demonstrat că tărâțele de psyllium ajută semnificativ la reducerea simptomelor colonului iritabil, spre deosebire de tărâțele altor cereale (Utrecht University, 2009). Întrucât colonul iritabil este o afecțiune funcțională, nu de structură, a colonului, pentru care nu există medicație, alimentația și reglarea funcțiilor mucoasei intestinale sunt singurele și totodată cele mai eficiente metode de control a acestei probleme. Suferi de colon iritabil și cauți o soluție eficientă pentru corectarea dietei și reglarea funcțiilor intestinale? ColonHelp Probiotic Forte are răspunsul. Conține tărâțe de psyllium, dar și un complex de probiotice care refac flora intestinală și îmbunătățesc digestia.

Boala celiacă. Studii recente au arătat că probioticele pot ajuta la reducerea inflamației intestinale asociate bolii celiace și pot contribui și la diminuarea simptomelor acestei afecțiuni.

Disbioza intestinală (dezvoltarea excesivă a bacteriilor intestinale patogene în detrimentul celor benefice). Nu puține sunt studiile care au arătat că, dacă flora bacteriană probiotică proliferează mai mult decât cea patogenă, întregul organism va funcționa mai bine, iar sistemul imunitar va fi mai eficient. ColonHelp Probiotic Forte conține un complex de 5 bacterii lactice, cu biodisponibilitate ridicată și eficiență dovedită.

Alergiile sau intoleranțele alimentare nedepistate la timp. Studiile au demonstrat că probioticele scad sensibilitatea mucoasei digestive față de alergenii din alimentație, reduc inflamația provocată de aceștia și reglează reacțiile sistemului imunitar. ColonHelp Probiotic Forte conține culturi probiotice active: 3 miliarde unități formatoare de colonii/lingurița dozatoare.

Menstruația și unele tulburări hormonale. În perioada menstruației, progesteronul relaxează musculatura abdominală, ceea ce poate genera tranzit intestinal ineficient și balonare. Culturile probiotice din ColonHelp Probiotic Forte contribuie la sănătatea sistemului uro-genital și reglarea tulburărilor digestive care însoțesc menstruația.

Cum acționează ColonHelp Probiotic Forte?

Probioticele și fibrele s-au dovedit eficiente în reglarea majorității tulburărilor din zona digestivă și nu numai. Prin acțiunea probioticelor asupra sistemului limfoid asociat mucoasei digestive (GALT, în care se află până la 80% din celulele sistemului nostru imunitar), ColonHelp Probiotic Forte stimulează și sistemul imunitar local (din zona digestivă și uro-genitală), dar și cel general în lupta împotriva bacteriilor patogene.

Cum ajută probioticele împotriva balonării?

ColonHelp Probiotic Forte este un prebiotic și probiotic 100% natural, conceput în mod special pentru regenerarea florei intestinale bacteriene. Pe lângă fibre din trei surse (psyllium, semințe de in și inulină din rădăcină de cicoare), acest produs conține și 5 tipuri de bacterii probiotice, dintre cele mai studiate tipuri pentru efectele benefice asupra organismului (lactobacili și bifidobacterii).
Probioticele ajută împotriva balonării prin îmbunătățirea digestiei și a absorbției unor nutrienți, reglarea permeabilității intestinale față de diferite substanțe și stimularea activității enzimelor digestive. Când nivelul bacteriilor benefice este prea scăzut, cele patogene generează procese de fermentație care au ca rezultat acumularea de gaze în tractul intestinal. Probioticele consumă din spațiul și hrana bacteriilor patogene și țin astfel sub control dezvoltarea acestora. De asemenea, aceste „bacterii prietenoase” atât de importante pentru sănătatea noastră ajută organismul să digere lactoza, intoleranța față de lactoză fiind una din cauzele majore ale balonărilor.

Fie că vrei să scapi de balonări, constipație, simptomele colonului iritabil, crampe abdominale, digestie dificilă sau vrei să îți întărești imunitatea împotriva răcelilor, infecțiilor urinare recidivante sau a alergiilor, te invităm să ne contactezi pentru consiliere personalizată și să încerci o cură cu ColonHelp Probiotic Forte!

Articole recomandate