Noutati:

Pătrunjelul

patrujel-ColonHelp Previne retentiile de apa in tesuturi. Previne indigestiile, balonarile. Restabileste digestia. Stimuleaza functia hepatica. Purifica sangele si contribuie la detoxifierea organismului. Stimuleaza functia tiroidiana, imbunatateste functionarea plamanilor, stomacului, vezicii urinare, uterului, rinichilor. Acestea sunt cateva dintre proprietatile patrunjelului (Petroselinum crispum), una dintre cele mai cunoscute plante aromatice. Datorita acestor proprietati, patrunjelul a fost introdus in compozitia ColonHelp, un produs 100% natural.

Patrunjelul confera produsului ColonHelp si proprietati imunostimulatoare. Aceasta deoarece patrunjelul este sursa buna de provitamina A (betacaroten), vitaminele C, K si minerale (fier, calciu, fosfor, mangan, magneziu, potasiu). De altfel, unii nutritionisti caracterizeaza patrunjelul drept o pastila cu multivitamine adaugata in mancare. Patrunjelul ajuta nu doar mecanismele de aparare ale organismului, ci in acelasi timp mentine si elasticitatea vaselor sangvine.

Consumati patrunjel pentru imbunatatirea digestiei proteinelor si grasimilor.

Patrunjelul, detoxifierea si ColonHelp

Traim intr-un mediu foarte poluat. Mancam tot mai multe alimente rafinate si din ce in ce mai putine alimente naturale. Toxinele ne ataca din toate partile, atat din exterior, cat si din interior. In aceste conditii o cura de detoxifiere este indicata tuturor. Iar patrunjelul este recunoscut ca unul dintre cei mai buni detoxifianti naturali. Pentru ca ne este greu sa consumam patrunjel in stare cruda, acum avem la indemana ColonHelp, un supliment cu fibre din in si psyllium si adaos de patrunjel, chimen, coriandru, oregano. Prin continutul sau, ColonHelp este un detoxifiant eficient, care se potriveste perfect omului modern.

sus in pagina

Cum actioneaza patrunjelul?

  • Patrunjelul regleaza aciditatea gastrica, fiind indicat persoanelor care au o dieta bogata in alimente acide (carne, mezeluri, branzeturi). In conditiile unei diete in care abunda alimentele grele, cei mai multi dintre noi au probleme cu digestia. Din cauza digestiei proaste, eliminarea toxinelor nu se face asa cum ar trebui. In aceste cazuri, patrunjelul actioneaza ca un bun depurativ, stimuleaza detoxifierea si buna functionare a ficatului.
  • Patrunjelul are proprietati laxative. In cazurile de constipatie, patrunjelul actioneaza bland, fara efecte secundare. Din moment ce actioneaza contra constipatiei, patrunjelul este si un foarte bun detoxifiant. Datorita proprietatilor sale diuretice si depurative, patrunjelul elimina apa, ureea, acidul uric, clorurile si toxinele. De asemenea, favorizeaza cresterea transpiratiei, contribuind astfel la eliminarea toxinelor.
  • Patrunjelul stimuleaza detoxifierea naturala a organismului, fiind indicat si in cazul celulitei. Din moment ce celulita este o problema cauzata de toxine, patrunjelul poate interveni si in asemenea situatii. Eliminarea toxinelor contribuie la reglarea greutatii corporale si reda stralucirea si elasticitatea pielii.

Proprietatile terapeutice ale patrunjelului

  • intareste sistemul de aparare al organismului, de aceea este util in toate starile cu imunitate slabita; are proprietati antiinfectioase si antiseptice la nivelul intregului organism;
  • stimuleaza sistemul nervos; este util in convalescenta, batranete, oboseala, astenie, surmenaj fizic si intelectual;
  • adjuvant perfect al sistemului digestiv in: atonia vezicii biliare, afectiuni hepatice (hepatita, ciroza, colecistita), digestia incompleta, antiseptic puternic intestinal cu proprietati vermifuge;
  • deosebit de util pentru afectiuni renale sau ale vezicii urinare; are efecte diuretice (eliminand apa, ureea, acidul uric si clorurile) si depurative, curatand corpul de toxine;
  • are proprietati antitumorale, antianemice, antirahitice si antiscorbutice;
  • da rezultate bune in anemie, gusa, obezitate;
  • utilizat in dermatologie si in cosmetica pentru curatarea tenului si ca remediu contra pistruilor sau regenerator capilar;
  • stimuleaza expectoratia eliminand din bronhii si plamani substantele daunatoare;
  • reduce simptomatologia afectiunilor osteoarticulare: reumatism, guta, dureri articulare;
  • are efecte antitumorale puternice; poate preveni aparitia unor tumori sau incetineste cresterea celor existente.

sus in pagina

Continut

Stiati caPatrunjelul este originar din Europa meridionala, fiind utilizat inca din Antichitate. In Grecia, patrunjelul era oferit atletilor pentru a-i recompensa dupa victorii. In vreme ce in Roma Antica, aceasta planta era folosita pentru a masca mirosul de alcool dupa orgii. In Evul Mediu, patrunjelul a capatat statut de planta medicinala, fiind recomandata ca tonic si diuretic, ca adjuvant in bolile hepatice si renale.

ANTIOXIDANTII: Un studiu efectuat la Universitatea din Roma a analizat capacitatea antioxidanta a ierburilor aromatice prin comparatie cu fructele si legumele. L. Campanella, A. Bonanno, G. Favero – autorii studiului „Determination of antioxidant properties of aromatic herbs, olives and fresh fruit using an enzymatic sensor” – sustin ca ierburile aromatice au o capacitate antioxidanta deloc de neglijat.Dintre ierburile aromatice se remarca patrunjelul, ai carui principali constituienti antioxidanti sunt apigenina, luteina si betacarotenul.

  • Apigenina este principalul antioxidant din patrunjel. Studiile au demonstrat ca acest antioxidant contribuie la intarirea imunitatii si la reglarea nivelului glucozei in sange. Se vorbeste de asemenea despre efectele potential antimutagene si anticancerigene ale apigeninei. Deocamdata, aceste proprietati au fost demonstrate doar pe animale de laborator.
  • Luteina si betacarotenul se gasesc in cantitati apreciabile in patrunjel. Luteina si betacarotenul fac parte din familia carotenoizilor, substante care stimuleaza imunitarea si protejeaza acuitatea vizuala. Studiul „The biosyntesis and nutritional uses of carotenoids”, efectuat la Universitatea Londra, a aratat ca patrunjelul se claseaza pe locul al treilea in ceea ce priveste continutul de carotenoizi, imediat dupa untisor si morcovi.

FIERUL: Patrunjelul uscat este o sursa buna de fier mai ales pentru femei. Fiecare celula a corpului nostru contine fier. Acest mineral este esential pentru transportul oxigenului si pentru formarea globulelor rosii din sange. Fierul din patrunjel se asimileaza mai usor decat fierul din alte alimente. Acest lucru se datoreaza vitaminei C din patrunjel, care favorizeaza asimilarea fierului.

VITAMINA K: Patrunjelul verde sau uscat contine o cantitate insemnata de vitamina K. Aceasta vitamina este necesara pentru sinteza proteinelor care joaca un rol important in coagularea sangelui.

VITAMINA C: 100 g frunze proaspete de patrunjel contin aproximativ 200 mg vitamina C. Aceasta vitamina intareste imunitatea, creste rezistenta la stres, previne virozele respiratorii si anemia. Aportul de vitamina C este important pentru sanatatea oaselor, cartilajelor, dintilor si gingiilor.

In loc de concluzii

Combinatia cu fibrele vegetale din in si psyllium, asa cum se gaseste in produsul ColonHelp, potenteaza efectele curative ale patrunjelului si largeste aria de afectiuni care pot fi tratate. Prin formula sa deosebita si prin ingredientele 100% naturale (incluzand patrunjelul, taratele de in si de psyllium, oregano, coriandru, chimen, argila), ColonHelp restabileste echilibrul organismului dupa o cura de detoxifiere. ColonHelp este ceea ce ne trebuie!

sus in pagina

Comandă acum produsul ColonHelp la doar 99 lei!